Servicios

Talent, Innovació Social i Educació

Laboratoris d’Innovació i Col·laboració

Enviat per editor el dl., 10/06/2019 - 12:41
Laboratoris d’Innovació i Col·laboració

L'Ajuntament de Vinaròs pretén, amb aquest projecte, crear espais per a fomentar la innovació, l’emprenedoria i la col·laboració ciutadana.

En primer lloc, es proposa la creació d'un laboratori urbà, Vinaròs CityLab, amb l'objectiu de desenvolupar sinergies sostenibles entre els actors ciutadans i l'entorn. Vinaròs CityLab s'estableix com un gran espai per a l'experimentació, la innovació, l'emprenedoria i sobretot per a la integració dels actors locals i regionals que veuen Vinaròs la ciutat més adequada per a provar diferents solucions tecnològiques actuals. El laboratori urbà ha de servir, per tant, com a recurs implementador d'iniciatives en els àmbits de la ciutat intel·ligent, la innovació, la millora de la gestió pública i el desenvolupament local.

Per altra banda, es preveu la posada en marxa d’un taller de fabricació digital, FabLab, per a fomentar l’aprenentatge, l’experimentació, el disseny i el desenvolupament de projectes en el camp de la fabricació digital. La seua missió principal és el foment de la creativitat i de la col·laboració a través de l'ús d'eines de fabricació digital. El FabLab s'adreça a totes les persones interessades en la fabricació digital, especialment a la comunitat educativa, així com a professionals i empreses.

Objectius
Fomentar la innovació, l’emprenedoria i la col·laboració ciutadana.
Difondre la ciència i la tecnologia en la societat, especialment entre la comunitat educativa.
Permetre que empreses o universitats proven i implementen productes i serveis perquè, en cas que demostren la seua eficàcia o correcta implementació, puguen ser comercialitzats posteriorment.
Desenvolupar una estructura de productes i serveis innovadors que siguen produïts a Vinaròs i liderats per la ciutat de Vinaròs.
Departaments Vinculats
Educació, Joventut, ADL, TIC
Període d'implementació
Curt termini
Magnitud Econòmica
Mitja
Model de finançament
Pressupost municipal, EDUSI, AVI
Indicadors
Nombre de prototips provats, nombre d’usuaris, % d’alumnes escolars participants

Innovació per a l’Ocupació

Enviat per editor el dl., 10/06/2019 - 12:49
Innovació per a l’Ocupació

Els canvis tecnològics, les noves formes de treball i d'organització empresarial fan prioritari realitzar accions innovadores en l’àmbit del foment de l’ocupació de les persones.

Aquest projecte pretén impulsar mètodes innovadors per a localitzar i omplir nous nínxols d'ocupació i per a formar les persones en els paràmetres actuals i futurs del món laboral i empresarial.

Es duran a terme programes d’orientació, formació i inserció laboral, d’entrenament/impuls per a l’ocupació, de formació en competències clau (competències bàsiques, digitals i socials) i de formació professional per a l’ocupació

Objectius
Millorar l’ocupabilitat de les persones.
Departaments Vinculats
Educació, Joventut, ADL, TIC
Període d'implementació
Curt termini
Magnitud Econòmica
Alta
Model de finançament
Pressupost municipal, EDUSI
Indicadors
Nombre de persones participants