Servicios

Laboratoris d’Innovació i Col·laboració

Enviat per editor el dl., 10/06/2019 - 12:41
Laboratoris d’Innovació i Col·laboració

L'Ajuntament de Vinaròs pretén, amb aquest projecte, crear espais per a fomentar la innovació, l’emprenedoria i la col·laboració ciutadana.

En primer lloc, es proposa la creació d'un laboratori urbà, Vinaròs CityLab, amb l'objectiu de desenvolupar sinergies sostenibles entre els actors ciutadans i l'entorn. Vinaròs CityLab s'estableix com un gran espai per a l'experimentació, la innovació, l'emprenedoria i sobretot per a la integració dels actors locals i regionals que veuen Vinaròs la ciutat més adequada per a provar diferents solucions tecnològiques actuals. El laboratori urbà ha de servir, per tant, com a recurs implementador d'iniciatives en els àmbits de la ciutat intel·ligent, la innovació, la millora de la gestió pública i el desenvolupament local.

Per altra banda, es preveu la posada en marxa d’un taller de fabricació digital, FabLab, per a fomentar l’aprenentatge, l’experimentació, el disseny i el desenvolupament de projectes en el camp de la fabricació digital. La seua missió principal és el foment de la creativitat i de la col·laboració a través de l'ús d'eines de fabricació digital. El FabLab s'adreça a totes les persones interessades en la fabricació digital, especialment a la comunitat educativa, així com a professionals i empreses.

Objectius
Fomentar la innovació, l’emprenedoria i la col·laboració ciutadana.
Difondre la ciència i la tecnologia en la societat, especialment entre la comunitat educativa.
Permetre que empreses o universitats proven i implementen productes i serveis perquè, en cas que demostren la seua eficàcia o correcta implementació, puguen ser comercialitzats posteriorment.
Desenvolupar una estructura de productes i serveis innovadors que siguen produïts a Vinaròs i liderats per la ciutat de Vinaròs.
Departaments Vinculats
Educació, Joventut, ADL, TIC
Període d'implementació
Curt termini
Magnitud Econòmica
Mitja
Model de finançament
Pressupost municipal, EDUSI, AVI
Indicadors
Nombre de prototips provats, nombre d’usuaris, % d’alumnes escolars participants