Servicios

La Policia Local un balanç dels vols amb dron realitats durant el 2020

Imagen

Des dels primers vols efectuats per la Policia Local de Vinaròs, al juny del 2019, totes les operacions aèries s'han efectuat sota la base legal del reglament intern d'ús de RPA Dron, el qual, després de la seua aprovació pel ple de la corporació, es va publicar en el BOP de Castelló el 6 de juny del 2019.

Des de llavors s'han establert protocols d'actuació estrictes per a cada missió de vol, amb l'objectiu de minimitzar al màxim els possibles riscos de cada operació realitzada amb una aeronau pilotada a control remot, com un RPA Dron.

Durant l'any 2020 s'han realitzat un total de 56 vols. A una mitjana d'uns 20 minuts per cada vol, suposa un total de 1120 minuts de vol (18,6 hores). Contant que cada vol suposa un desplaçament mínim d'uns 200 metres de radi d'acció, es pot afirmar que el RPA Dron de la Policia Local de Vinaròs ha arribat a sobrevolar l'any passat, un mínim de 7.033.600 metres quadrats, en total unes 703 hectàrees.

Núm. de Vols: 56.

Temps total de vols: 1120 minuts, 18,6 hores.

Superfície abastada: 703 ha, 7.033.600 metres quadrats.

De tots els vols realitzades, cal destacar les següents 10 actuacions:

  • Actes Festius: Cavalcada de Reis i Presentació Gala Reines Carnaval de Vinaròs
  • Temporal Glòria.
  • Inspeccions i localitzacions possibles obres/construccions il·legals.
  • Vigilància abocats il·legals en la zona rural.
  • Control de trànsit de persones durant l'estat d'alarma.
  • Col·laboració amb Guàrdia Civil en la cerca i localització de possibles plantacions de droga
  • Control d'accessos i aforaments de les platges i cales durant l'estiu.
  • Vigilància rural durant les diferents campanyes agrícoles.
  • Control de trànsit de vehicles.
  • Recollida d'informació per a l'elaboració del futur Pla Municipal front risc d'inundacions.

 

actes-festius

Actes Festius: Cavalcada de Reis i Presentació Gala Reines Carnaval de Vinaròs.
En matèria de seguretat ciutadana i control perimetral de la zona, aportant un punt de vista diferent i complementari a l'habitual.

Tempora-Gloria

Temporal Glòria.
A la fi de l'any 2019 realitzem un ampli reportatge fotogràfic de tota la costa amb un total de 800 fotografies, totes elles classificades per platges i cales. Treball que ens permet tindre una base documental (fotos i vídeos), com a base a partir de la qual al llarg dels anys es podrà valorar la regressió de la nostra costa.
A conseqüència del conegut temporal Glòria i les seues terribles conseqüències durant el mes de gener passat del 2020, es va realitzar la mateixa labor podent-se contrastar les imatges del 2019 amb les noves, duent a terme actuacions de manera immediata.

Zona-rural

Diverses inspeccions d'abocaments il·legals en la zona rural.
Per això es van iniciar els corresponents expedients sancionadors, especialment en llocs apartats i de difícil localització, com són llits dels barrancs Aiguadoliva i Barbiguera.

Control-transit

Control de trànsit de persones durant l'estat d'alarma.
Els drons es van utilitzar en la majoria de ciutats de tot el món durant les primeres fases de durant l'estat d'alarma. L'objectiu era reforçar la seguretat a les ciutats i el control del compliment de les normes sanitàries.

Control-platges

Control d'accessos de platges durant l'estiu.
Gràcies als vols realitzats amb el dron en les diferents platges de la població, es va poder comprovar que la ciutadania va respectar les normes de seguretat i distanciament a causa de la Covid-19. La visió aèria ens va permetre controlar l'adequat distanciament dels usuaris i el control de l'aforament a les platges i cales de tot el nostre litoral.

Vigilancia-agricola

Vigilància rural durant les diferents campanyes agrícoles.
Al llarg de l'any s'han realitzat diverses actuacions per a la prevenció de robatoris en les finques rurals, bé siga en cultius de cítrics com també més recentment en els cultius de garrofes. L'ús del RPA Dron permet abastar una major superfície de vigilància des d'un mateix lloc, ja que l'aparell permet desplaçaments d'aproximadament 450-500 metres, abastant amb això una gran extensió de terreny des d'un únic punt de vigilància.

Recollida d'informació per al Pla Municipal enfront del risc d'inundacions.
Després de l'aprovació el mes d'octubre passat el Pla Territorial d'Emergències, el pròxim pas és l'aprovació del Pla Municipal enfront del risc d'inundacions. Per això ja s'està treballant en la seua elaboració i s'han realitzat diversos vols per a prendre documentació gràfica (fotos i vídeos) que formaran part d'aquest Pla d'Inundacions, on es detallaran mitjançant fitxes cadascun dels punts inundables del terme municipal i on quedaran reflectits des de l'aire els punts conflictius de la desembocadura dels nostres barrancs i rius.