Servicios

Plataforma de Mobilitat Sostenible

Enviat per editor el dv., 07/06/2019 - 13:44
plataforma mobiliat sostenible

Plataforma de Mobilitat com a Servei (Mobility as a Service, MaaS) que fomente l’ús de mitjans de transport sostenibles tant dins del municipi com per la connectivitat amb municipis de l’entorn. Disponible a través de diferents canals (web, app, etc.), el sistema informa l’usuari de les diferents opcions de transport al seu abast i li recomana la més adequada considerant factors de rapidesa, confort, sostenibilitat i eficiència de la mobilitat municipal.

Funcionalitats que hauria d’incorporar:

  • Informació de l’autobús en temps real: temps de pas per cada una de les parades, recomanació de la línia més adequada, informació sobre incidències, etc.

  • Informació sobre aparcament en pàrquings i zona blava, places reservades a persones amb mobilitat reduïda i places de càrrega i descàrrega.

  • Informació sobre els punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

  • Informació sobre taxis, i possibilitat de sol·licitar un taxi des del telèfon mòbil (es pot fer el vincle amb alguna de les aplicacions de taxis ja existents al mercat).

  • Opcions de mobilitat proveïdes per tercers: lloguer de bicicletes i altres vehicles (cotxes, motos, etc.). Es pot inclús connectar als sistemes de lloguer proveïts per les empreses. Fomentar ús de vehicles sostenibles (bicicleta, vehicle elèctric...).

  • Itineraris ciclistes i per a vianants segurs i saludables.

  • Integració amb la targeta municipal ciutadana.

  • Sistema de pagament únic a través de targeta sense contacte o mòbil (bus, pàrquings, zona blava, lloguer de vehicles, etc.)

  • Visor de la mobilitat urbana obert al públic, de manera que tots els ciutadans puguen consultar la informació de la mobilitat urbana d’una manera fàcil i intuïtiva.

Objectius
Oferir a la ciutadania informació en temps real sobre mobilitat perquè puguen planificar i optimitzar els seus desplaçaments.
Afavorir l'ús de transports públics i alternatius al vehicle privat i disminuir així les emissions de gasos contaminants.
Obtindre informació sobre els desplaçaments a la ciutat per a millorar la planificació i gestió de la mobilitat.
Facilita a la ciutadania l’accés a la informació per tal de poder participar en el procés de la presa de decisions.
Facilitar a la ciutadania l’accés a la informació per tal de poder participar en el procés de la presa de decisions.
Departaments Vinculats
Urbanisme, TIC
Període d'implementació
Mitjà termini
Magnitud Econòmica
Mitja
Model de finançament
Pressupost municipal, EDUSI, IVACE, FEDER
Indicadors
Nombre d’usuaris, temps d’ús de la plataforma per usuari