Servicios

Vinaròs rebrà 150.000€ per elaborar el pla d'acció "Agenda Urbana 2030"

Agenda Urbana

La proposta presentada per l'Ajuntament ha sigut una de les 121 escollides de tota Espanya per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

Vinaròs ha sigut una de les localitats beneficiàries de les ajudes per al desenvolupament dels plans d'acció local inclosos en l'Agenda Urbana Espanyola. Aquesta iniciativa és un document estratègic alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, l'Agenda Urbana de les Nacions Unides i l'Agenda Urbana de la Unió Europea entre altres.

L'objectiu d'aquesta planificació estratègica és conjuntar les línies d'actuació i objectius de les polítiques europees, dels governs nacionals i autonòmics, amb les polítiques municipals, amb el full de ruta d'un desenvolupament urbà sostenible de les ciutats, garantint un creixement just, equitatiu i respectuós del municipi.

El regidor de Innovació Digital i Transició Ecològica, Hugo Romero, es mostrava satisfet per haver sigut Vinaròs un dels 121 municipis de tota Espanya, "fet que ens permetrà rebre una ajuda econòmica de 150.000€ per a definir l'estratègia del Pla d'Acció Local amb projectes per al creixement sostenible de la ciutat incloent els objectius ODS dins l'agenda municipal". Romero assenyalava que la definició d'aquesta Agenda Urbana va alineada amb els fons europeus de recuperació i resiliència Next Generation, els quals poden suposar una molt bona oportunitat per al desenvolupament de la ciutat i aquest Pla d'Acció ens posiciona per a l'obtenció d'aquests.

Per la seua banda, el regidor d'Urbanisme, José Chaler, també es mostrava satisfet per l'elecció de Vinaròs, juntament amb els municipis de Castelló i Vila-real a la província. Segons afegia "aquesta subvenció és un pas molt important perquè permetrà redactar les actuacions del Pla d'Acció Local per fer que Vinaròs cresque amb un urbanisme responsable i sostenible amb l'entorn. Assenyalava també que aquesta subvenció s'afegirà a la línia de treball dels projectes de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, EDUSI, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Chaler també ha afegit que "l'Agenda Urbana de Vinaròs té en consideració els diferents plans estratègics de la ciutat, que juntament amb l'experiència de l'Estratègia DUSI, ha fet que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ens escollisca com a projecte pilot d'aquestes subvencions per realitzar els plans d'Acció que han de servir per a millorar la ciutat amb línies com el Bulevard Baix Maestrat com a un nou eix de mobilitat urbana (antiga N340), la regeneració del casc històric o rehabilitació de zones vulnerables".