Servicios

Polígons Industrials Intel·ligents

Enviat per editor el dc., 12/06/2019 - 13:20
Polígons Industrials Intel·ligents

La finalitat d’aquest projecte és impulsar la competitivitat dels polígons industrials del municipi per a propiciar la modernització de les empreses existents i la instal·lació de noves del sector TIC i de l’economia del coneixement.

Una de les accions principals consisteix en la implantació i el desplegament de xarxes FTTH en les àrees industrials on no arriba la fibra òptica d’alta velocitat. Es pretén així millorar les possibilitats de connectivitat a Internet de les empreses.

Per altra banda també es pretén incorporar càmeres de videovigilància per tal de millorar la seguretat dels polígons, centralitzant la gestió en la Policia Local.

La sostenibilitat mediambiental també és un element clau que es vol potenciar. En aquesta línia van encaminades accions com la creació de carrils bicis, la implantació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics en els polígons, l’eficiència energètica de l’enllumenat públic, l’adequació de zones verdes autosostenibles i la incorporació de sensors mediambientals que mesuren la qualitat de l’aire.

Algunes d’aquestes accions ja s’han realitzat en els polígons de la carretera d’Ulldecona, de Capçades i del Portal de la Mediterrània. El projecte preveu anar implantant-les de forma progressiva en totes les àrees industrials de la ciutat.

Objectius
Impulsar la competitivitat dels polígons industrials del municipi.
Propiciar la modernització de les empreses existents i la instal·lació de noves del sector TIC i de l’economia del coneixement.
Departaments Vinculats
Urbanisme, TIC
Període d'implementació
Curt termini
Magnitud Econòmica
Alta
Model de finançament
Pressupost municipal, EDUSI, IVACE
Indicadors
% del desplegament realitzat