Servicios

Migració al núvol

Enviat per editor el dc., 12/06/2019 - 13:50
Migración a la nube

L’Ajuntament ja ha iniciat una estratègia de migració al núvol pel que fa a les aplicacions informàtiques. La gestió de registre, d’expedients electrònics, la seu electrònica, el sistema d’informació geogràfica i, en breu, la solució de gestió documental i de treball col·laboratiu són aplicacions contractades sota el model SaaS (Software as a Service), és a dir, que es troben en el núvol dels diferents proveïdors. Aquesta tipologia de solucions anirà imposant-se, ja que els avantatges que suposa (reducció de temps d’implantació, menor inversió inicial, reducció de costos, compatibilitat amb la majoria de dispositius, mínim esforç de manteniment per part del client, escalabilitat, major disponibilitat i seguretat, etc.) superen cada vegada més als desavantatges (desconfiança respecte a la seguretat i privacitat de les dades, dificultat d’integració amb altres aplicacions, etc.)

Respecte a la migració al núvol de la infraestructura, el que es denomina IaaS (Infrastructure as a Service, infraestructura com a servei), l’Ajuntament es troba en una situació idònia per tal d’abordar-la amb èxit: tots els servidors estan virtualitzats, la infraestructura de xarxa està ben dimensionada i estem en procés de renovació del sistema de seguretat perimetral.

En els pròxims anys la infraestructura d’emmagatzematge de dades quedarà amortitzada i serà el moment de donar el pas cap a l’administració en núvol o Cloud.

Objectius
Avançar cap a un model d’externalització de la infraestructura TIC i centrar els esforços en els processos de millora de la gestió i del bon govern.
Departaments Vinculats
TIC
Període d'implementació
Mitjà termini
Magnitud Econòmica
Mitja
Model de finançament
Pressupost municipal, EDUSI
Indicadors
% dels serveis migrats