Servicios

Accessibilitat Web

Enviat per editor el dc., 12/06/2019 - 13:04
Accesibilidad Web

L’accessibilitat web suposa l’adaptació del portal web municipal perquè puga ser utilitzat per persones amb discapacitat, persones d'edat avançada que han vist minvades les seues habilitats i persones amb poques capacitats digitals.

Dins del W3C (World Wide Web Consortium), la iniciativa per a l'accessibilitat web WAI (Web Accessibility Initiative) ha desenvolupat les pautes d’accessibilitat per al contingut web WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines 2.0), actualment en vigor, que ajuden a crear un contingut més accessible per a un major nombre de persones amb discapacitat.

El projecte consisteix bàsicament a afegir al portal web una capa d’ajuda tècnica perquè cada persona puga navegar de manera adaptada a les seues necessitats i preferències:

  • Es llig a l'usuari el contingut i les opcions disponibles, la qual cosa possibilita l'accés als continguts a persones cegues o amb visió reduïda.

  • L'usuari pot navegar emetent qualsevol tipus de so, sense necessitat d'utilitzar les mans ni de vocalitzar ordres.

  • Els continguts del web es transformen a textos nets i s’ofereix la possibilitat d’ajustar la grandària i la combinació de contrast i color.

  • L'usuari pot parlar a la web per a navegar mitjançant ordres senzilles, sense utilitzar les mans.

  • L'usuari pot navegar mitjançant el teclat sense necessitat d'utilitzar el ratolí.

Objectius
Fer accessible el portal web a un major nombre de persones amb discapacitat
Departaments Vinculats
TIC
Període d'implementació
Mitjà termini
Magnitud Econòmica
Baixa
Model de finançament
Pressupost municipal, EDUSI
Indicadors
Nombre de webs accessibles