Servicios

L'Ajuntament treballa en la redacció del primer Pla Local de Residus

Pla-local-residus

Es tracta d'un document per garantir la gestió correcta de les deixalles que és obligatori per als municipis de més de 20.000 habitants

L'Ajuntament de Vinaròs treballa en l'elaboració del primer Pla Local de Residus que és obligatori, tal com recull del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana i la Unió Europea. Per a la redacció del document s'ha contractat a l'empresa Ona Energy, que ha elaborat els plans per a altres municipis de la Comunitat Valenciana com Onda, Xàtiva o Torrent.

Els tècnics de l'empresa actualment redacten el projecte d'estudi i durant els propers dos mesos realitzaran sessions informatives, que també inclouran la participació amb els sectors productius, associacions i ciutadania, per tal d'escoltar propostes i suggeriments per elaborar un document que s'adapte a les necessitats reals del municipi.

La regidora d'Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que els plans locals de prevenció i gestió de residus domèstics són una eina fonamental per tal de definir, a escala local, les accions que permeten implementar els nous models de gestió de les escombraries. En aquest sentit, assenyalava que "l'aprovació del Pla Local de Residus marcarà el camí a seguir per a la nova licitació del contracte de recollida de residus sòlids urbans, que haurà d'incloure la nova fracció marró i tindre un sistema de gestió de les deixalles molt més eficient".

D’altra banda el regidor de Transició Ecològica i Govern Obert, Hugo Romero, comentava que "esperem en aquest procés de redacció del Pla, incorporar noves mesures i mecanismes que permeten fer un tractament de residus més sostenible, tot contant amb participació ciutadana per recollir inquietuds, problemàtiques i necessitats dels usuaris del servei".

Per acabar, Morellà ha detallat que els nous models de plans permetran aconseguir els objectius plantejats pel nou marc normatiu aplicable, i al mateix temps, oferir la flexibilitat necessària per adaptar les mesures als possibles canvis propiciats per les diferents legislacions.