Servicios

Ampliació de la Xarxa de Fibra Òptica Municipal

Enviat per editor el dc., 12/06/2019 - 13:14
Ampliació de la Xarxa de Fibra Òptica Municipal

La xarxa de fibra òptica municipal és l’eix principal de la interconnexió d’alta velocitat entre els edificis i instal·lacions municipals.

El disseny de la xarxa previst consisteix en un anell troncal de 64 fibres que unirà els cinc nodes principals de commutació i una topologia en estrella fins a la resta de nodes perifèrics.

Aquesta xarxa de fibra òptica compta amb la més avançada tecnologia de commutació, basada en enllaços de 10 gigabit entre nodes de commutació i enllaços gigabit redundants per a cada seu, amb la qual cosa els edificis municipals es comporten en l’àmbit de comunicacions com si foren un únic edifici, amb un substancial estalvi dels costos de transmissió.

Enguany es preveu desplegar l’últim tram de l’anell que uneix els principals nodes de commutació i arribar a les sis seus perifèriques on és viable la connexió amb fibra òptica.

Per altra banda, també es pretén enllaçar la xarxa de fibra òptica amb els quadres de comandament de l’enllumenat públic en les zones on es preveu ampliar la xarxa B-PLC.

Objectius
Ampliar la xarxa de fibra òptica per arribar a més seus municipals.
Finalitzar l’anell de fibra òptica entre els nodes principals.
Millorar els serveis i optimitzar els costos de telecomunicacions.
Connectar la xarxa B-PLC amb la xarxa de fibra òptica municipal.
Departaments Vinculats
Urbanisme, TIC
Període d'implementació
Curt termini
Magnitud Econòmica
Mitja
Model de finançament
Pressupost municipal, EDUSI, IVACE
Indicadors
% d’edificis municipals cablejats